Gizlilik Politikası

Gizlilik, temel bir insan hakkıdır. Kişisel verileriniz sadece size aittir. OCR Labs Global Limited'de (OCR Labs), bunun bu şekilde kalmasını istiyoruz. Gizlilik, işte bu nedenle yaptığımız her şeyde bir numaralı önceliğimiz ve mahremiyetinize saygı göstermeye kararlıyız.

Gizlilik Politikamız, kişisel ve hassas verilerinizi nasıl topladığımızı, depoladığımızı, kullandığımızı, sakladığımızı ve ifşa ettiğimizi belirler. Gizlilik Politikamızı zaman zaman değiştirebiliriz ve bu değişiklikler sitemizde yayınlanacaktır. Mevcut Gizlilik Politikamızdan haberdar olduğunuzdan emin olmak için web sitemizi periyodik olarak kontrol etmenizi öneririz.

Bu Gizlilik Politikasının amacı sizinle olabildiğince şeffaf olmaktır, ancak herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa lütfen privacy@ocrlabs.com adresinden bize ulaşın.

Bu Gizlilik Politikasının amaçları doğrultusunda, 'biz', 'biz' veya 'bizim' ifadeleri OCR Laboratuvarları anlamına gelmektedir (bu Politikanın sonunda listelenmiştir).

1. Kişisel veya hassas veri nedir?

Kişisel veriler, makul bir şekilde tanımlanabilen bir birey hakkındaki verileri veya bir görüşü (doğru olsun veya olmasın) içerir. Örneğin bu, adınızı, yaşınızı, cinsiyetinizi, posta kodunuzu ve iletişim bilgilerinizi içerebilir.

Hassas veriler biyometrik verileri, bir bireyin sağlığı, siyasi bağlantıları, sendika dernekleri, ırkı ve etnik kökenleri, sabıka kaydı ve dini veya felsefi inançları ile ilgili verileri içerir.

2. Hangi verileri topluyoruz ve saklıyoruz?

Aşağıdaki kişisel ve hassas verileri toplayabilir ve saklayabiliriz:

  • isim;
  • posta veya sokak adresi;
  • e-posta adresi;
  • telefon numarası ve diğer iletişim bilgileri;
  • yaş veya doğum tarihi;
  • milliyet;
  • Lisans numaranız ve sınıfınız, Tıbbi bakım numaranız, eyalet veya ulusal kimlik kartı numaranız, pasaport numaranız ve doğum veya evlilik cüzdanı numaranız gibi devletle ilgili tanımlayıcı bilgiler
  • Sağladığınız taranmış kimlik belgelerinden tanımlanabilen diğer veriler, örneğin yüzünüzün fotoğrafları;
  • yüzünüzün video görüntüleri veya fotoğrafları gibi biyometrik veriler;
  • dolandırıcılık önleme hizmetleri ve belge doğrulama hizmetlerinden elde edilen veriler;
  • cihazınızın kimliği, cihazınızın türü, coğrafi konumunuza ilişkin veriler, bilgisayar ve bağlantı verileriniz, IP adresiniz ve standart web günlüğü verileriniz;
  • Bize doğrudan web sitemiz veya uygulamalarımız aracılığıyla veya dolaylı olarak web sitemizi veya uygulamalarımızı kullanarak veya çevrimiçi varlığınız ile veya veri toplamamıza izin verdiğiniz diğer web siteleri veya hesaplar aracılığıyla sağladığınız sizinle ilgili herhangi ilave veriler;
  • müşteri veya istemci anketleri aracılığıyla bize sağladığınız veriler; ve
  • bizimle gerçekleştirdiğiniz işleri kolaylaştırmak için gerekli olabilecek diğer kişisel veriler.

3. Verilerinizi nasıl topluyoruz?

Bu tür kişisel veya hassas verileri doğrudan sizden veya üçüncü şahıslardan toplayabiliriz. Aşağıdaki durumlarda bu verileri toplayabiliriz:

  • uygulamalarımızdan veya web tabanlı platformlarımızdan herhangi biri aracılığıyla doğrulama hizmetlerimizden birini kullandığınız zaman;
  • iş ortaklarımızdan veya müşterilerimizden birinin temsilcisiyseniz, bir yönetici hesabı oluşturun veya uygulamalarımızdan veya web tabanlı platformlarımızdan birini iş ortaklarımızdan veya müşterilerimizden biri adına kullanın;

Bize bir başkası adına kişisel veya hassas veriler verdiğinizde, bize kişisel veya hassas verileri sağlamanız için söz konusu kişinin size izin verdiğinden emin olmalısınız. Ayrıca onlara bu Gizlilik Politikasının bir kopyasını nereden bulabileceklerini de söylemeniz gerekir.

Hizmetlerimizi kullanan müşterilerimizden size dair kişisel, hassas veya anonim veriler alabiliriz. Bu veriler, sizi üçüncü tarafın veritabanında tanımlayan bir müşteri kimliğinin yanı sıra yukarıda belirtilen veri kategorilerini içerebilir. Sizin dışınızda başka bir kaynaktan kişisel ve hassas verileri topladığımız durumlarda mümkün olan en kısa sürede size bildirimde bulunacağız.

Ek olarak, bize bir iş veya pozisyon için başvurduğunuzda, herhangi bir işe alım danışmanından, önceki işverenlerinizden ve bu verileri bize sağlayabilecek diğer kişilerden size dair belirli verileri (adınız, iletişim bilgileriniz, çalışma geçmişiniz ve ilgili kayıt kontrolleri dahil) toplayabiliriz. Bu veriler size bir iş teklifi yapıp yapmama veya sizi bir sözleşme kapsamında işe alıp almama konusundaki kararları vermemize yardımcı olacaktır.

Verilerinizin saklanması

Kişisel ve hassas verilerinizi yalnızca bu Gizlilik Politikasında belirtilen amaçlar için gerekli olduğu sürece saklayacağız. Kişisel ve hassas verilerinizi, yasal yükümlülüklerimize uymamız (örneğin, geçerli yasalara uymak için verilerinizi saklamamız gerekiyorsa), anlaşmazlıkları çözmemiz ve yasal anlaşmalarımızı ve politikalarımızı uygulamamız için gerekli olduğu ölçüde saklayacak ve kullanacağız.

4. Verilerinizi neden topluyoruz, tutuyoruz, kullanıyoruz ve ifşa ediyoruz?

Kişisel ve hassas verileri kullanma amaçlarımız, sizinle olan ilişkimize ve bizden talep ettiğiniz ürün veya hizmetlere bağlı olacaktır. Kişisel ve hassas verilerinizi aşağıdaki amaçlarla toplayabilir, tutabilir, kullanabilir ve ifşa edebiliriz:

  • web sitemize veya uygulamalarımıza erişmenizi ve bunları kullanmanızı sağlamak için;
  • müşterilerimizden birinin ürünlerine veya hizmetlerine (veya müşterilerimizin komisyoncu, bayi, yönlendirici veya bu tür tarafların temsilcileri olarak hareket ettiği üçüncü tarafların ürün veya hizmetlerine) erişmeye çalıştığınız durumlarda doğrulama hizmetleri sağlamak;
  • web sitemizi veya uygulamalarımızı, işimizi ve müşterilerimizin ve kullanıcılarımızın analitik işlemleri yapmak, araştırma yapmak ve yeni ürünler yaratmak ve eğitim almak gibi deneyimlerini yönetmek, korumak, iyileştirmek ve optimize etmek;
  • size hizmet, destek ve yönetim mesajları, hatırlatıcılar, teknik bildirimler, güncellemeler ve doğrulama hizmetlerimiz ve sizin tarafınızdan talep edilen verilerle bağlantılı olarak güvenlik uyarıları göndermek
  • yasal yükümlülüklerimize uymak, müşterilerimizden veya kullanıcılarımızdan herhangi biriyle olası anlaşmazlıkları çözmek ve üçüncü şahıslarla olan anlaşmalarımızı uygulamak; ve
  • ilgili yerlerde, istihdam başvurunuzu değerlendirmek.

Ayrıca şu haklara da sahip olabiliriz:

  • kişisel verileri yukarıdaki amaçlarla ilgili herhangi bir amaç için kullanmak; ve
  • hassas verileri yukarıdaki amaçlarla doğrudan ilgili olan herhangi bir amaç için kullanmak.

Doğrulama hizmetlerimizin kullanıcıları hakkındaki görüşleri paylaşmak için kimliksizleştirilmiş, birleştirilmiş verileri örneğin, bu tür hizmetlerin kullanımındaki trendler hakkında bir rapor yayınlamak gibi amaçlar için de kullanabiliriz.

Bu Gizlilik Politikasına rıza göstermeniz ve ardından bu tür verileri sağlamanız, kişisel ve hassas verilerin yukarıda açıklanan şekilde toplanması, kullanılması ve ifşa edilmesini kabul etmeniz anlamına gelir.

5. Kişisel veya hassas verilerinizi ifşa edebileceğimiz diğer durumlar

Ticari İşlemler

Bir birleşme, satın alma veya varlık satışına dahil olursak, kişisel ve hassas verileriniz satışla birlikte aktarılabilir. Kişisel ve hassas verileriniz aktarılmadan ve farklı bir Gizlilik Politikasına tabi olmadan önce size bildirimde bulunacağız.

Hukuki yaptırım

Belirli koşullar altında, yasaların gerektirmesi durumunda veya resmi makamların (örneğin, bir mahkeme veya bir devlet kurumu) geçerli taleplerine yanıt olarak kişisel ve hassas verilerinizi ifşa etmemiz gerekebilir.

Diğer yasal gereklilikler

Kişisel ve hassas verilerinizi, böyle bir eylemin aşağıdakiler için gerekli olduğuna iyi niyetle inandığımız durumlarda ifşa edebiliriz:

  • yasal bir yükümlülüğe uymak;
  • şirketin haklarını veya mülkiyetini korumak ve savunmak;
  • hizmetlerimizle bağlantılı olası kanun dışı eylemleri önlemek veya araştırmak;
  • hizmet kullanıcılarının veya halkın güvenliğini korumak;
  • yasal sorumluluğa karşı koruma sağlamak.

6. Kişisel verilerinizi doğrudan pazarlama için kullanıyor muyuz?

Mevcut veya muhtemel ortaklarımızdan veya müşterilerimizden birinin temsilcisi olduğunuz için kişisel verilerinizi toplamışsak, size doğrudan pazarlama iletişimleri ve OCR Labs Group üyeleri tarafından sunulan hizmetler ve ürünler hakkında verileri gönderebiliriz. Doğrudan pazarlama için ortaklarımıza ve/veya müşterilerimize sağladığımız kimlik doğrulama hizmetlerimizin bir parçası olarak toplanan kişisel verileri kullanmıyoruz.

Pazarlama materyallerimiz, Gizlilik Yasasına uygun olarak e-posta, SMS, posta veya diğer iletişim biçimleri şeklinde olabilir.

Aşağıda belirtilen ayrıntıları veya sağlanan devre dışı bırakma seçeneklerini (ör. abonelikten çıkma bağlantısı) kullanarak bizimle iletişime geçmekle bizden pazarlama materyalleri almayı durdurabilirsiniz.

Kişisel verilerinizi doğrudan pazarlama için kullanırsak, Arama Yapmama Sicil Yasası 2006 ve Spam Yasası 2003 kapsamındaki yükümlülüklerimize uyduğumuzdan emin olacağız.

7. Kişisel ve hassas verilerinizi kimlere ifşa ediyoruz?

Kişisel verileri, bu Gizlilik Politikasında açıklanan amaçlar için şu kişilere ifşa edebiliriz:

  • OCR Labs Group bünyesindeki şirketler;
  • müşterilerimizin ve üçüncü tarafların (müşterilerimizin komisyoncu, bayi, yönlendirici veya bu tür tarafların temsilcisi olarak hareket ettiği durumlarda), ürünlerine ve/veya hizmetlerine erişmeye çalıştığınız ve bunu yapmak için kimliğinizi doğrulamanız gerektiği yerlerde;
  • ürün ve sistemlerimizi yönetmek ve hizmetlerimizi sunmak amacıyla çalışanlarımız ve yüklenicilerimiz*^1^;
  • üçüncü taraf tedarikçiler ve hizmet sağlayıcıları (bize ifşa ettiğiniz kimlik belgelerinin geçerliliğini doğrulamamıza yardımcı olan belge doğrulama hizmetleri sağlayıcıları ve web sitelerimizin ve/veya işimizin sürükliliği için veya ürünlerimizi ve hizmetlerimizi size sunmamız ile bağlantılı diğer sağlayıcılar dahil);
  • profesyonel danışmanlar, bayiler ve acenteler;
  • mevcut veya potansiyel temsilcilerimiz, iş ortaklarımız veya diğer partnerlerimiz (güvenilir bayilerimiz ve yönlendiricilerimiz dahil);
  • tarafımızdan tutulan verileri almak için sizin tarafınızdan yetkilendirilmiş belirli üçüncü şahıslar;
  • düzenleyici kurumlar ve kanun uygulayıcı kurumlar dahil devlet kurumları, veya yasaların gerektirdiği, yetki verdiği veya izin verdiği diğer kişiler; ve
  • yasalarca gerekli olduğu veya yasaların izin verdiği şekilde ifşa edilebilir.

\1 -- Algoritma mühendisliği ekiplerimizin önemli kısımları yurtdışında (Birleşik Krallık) bulunmaktadır. Bu ekiplere, sahte kimlik belgeleri ve/veya sahte canlılık videoları olduğundan makul şekilde şüphelendiğimiz verilere erişim izni verilebilir. Böyle durumlarda, yalnızca çok sınırlı bir süre için saklanan ve Avustralya dışına aktarılmayan bu verilere erişimin tam kontrolünü elimizde tutarız.*

8. Kişisel ve hassas verilerin yurtdışına transferi

Kişisel verileriniz de dahil olmak üzere tüm verileriniz, çalışma ofislerimizde ve işlemeye dahil olan tarafların bulunduğu diğer yerlerde işlenir. Bu, verilerin veri koruma yasalarının sizin yargı alanınızdan farklı olabileceği başka eyalet, il, ülke veya resmi yargı bölgenizin dışında bulunan diğer konumlardaki bilgisayarlara aktarılabileceği ve bu bilgisayarlarda tutulabileceği anlamına gelir.

Bu Gizlilik Politikasına rıza göstermeniz ve ardından bu tür verileri sağlamanız, bu aktarımı kabul ettiğinizi temsil eder.

Şirket, verilerinizin güvenli bir şekilde ve bu Gizlilik Politikasına uygun olarak işlenmesini sağlamak için gerekli tüm adımları atacaktır ve verilerinizin ve diğer kişisel verilerinizin güvenliği dahil olmak üzere üst düzey kontroller olmadığı sürece, kişisel verilerinizin bir kuruluşa veya bir ülkeye aktarımı yapılmayacaktır.

9. Güvenlik ve depolama

OCR Labs, en zorlu standartlar göz önünde bulundurularak donatılmıştır. Platformumuz, uluslararası düzeyde en iyi pratiklere dayalı olarak katı gizlilik, güvenlik ve bütünlük standartlarını karşılamaktadır.

Kişisel verilerinizin güvenliğini garanti edemeyecek olsak da, kişisel ve hassas verilerinizi kaybolmaya veya yetkisiz erişime, kullanıma, karışmaya, değiştirilmeye veya silinmeye karşı korumak için makul fiziksel, elektronik ve prosedürel önlemler alıyoruz.

Diğer şeylerin yanı sıra, kişisel ve hassas verileri hem aktarım sırasında hem de kullanımda değilken şifreleriz ve güçlü olağanüstü durum kurtarma ve iş sürekliliği prosedürleri uyguluyoruz.

Kişisel ve hassas veriler güvenli bir ortamda yazılı, elektronik veya her iki şekilde tutulacaktır. Kişisel ve hassas verileri korumayı amaçlayan güvenlik önlemleri alıyoruz. Kişisel ve hassas verilerin güvenli bir şekilde depolanması için kullanılan temel yöntemler şunları içerir:

  • Sistemlere şifre korumalı erişim izinleri aracılığıyla kişisel ve hassas verileri içeren elektronik ve fiziksel kayıtlara güvenli erişim ve dosya kabinlerine ve depoya güvenlik korumalı erişim;
  • Yalnızca günlük görevlerini yerine getirmek için erişime ihtiyaç duyan yetkili OCR Labs çalışanlarına ve müteahhitlerine erişim; ve
  • Yetki düzeyine ve erişilmesi gereken kişisel ve hassas verilerin türüne bağlı olarak değişen erişim seviyeleri.

Kişisel ve hassas verilerin güvenli ortamdan nasıl çıkarıldığına ve nasıl kullanıldığına ve dağıtıldığına ilişkin kontroller. Ayrıca, uluslararası düzeyde en iyi güvenlik pratikleri ve standartlarıyla uyumluluğu sağlamak için düzenli olarak bağımsız güvenlik denetimleri, güvenlik açığı taramaları ve penetrasyon testleri gerçekleştiriyoruz.

10. İstenmeyen kişisel ve hassas veriler

Bir kişinin bize başka bir kişiyle ilgili kişisel veya hassas
verileri sağladığı durumlar söz konusu olabilir. Yukarıda
belirttiğimiz amaçlar için talep etmediğimiz, istenmeyen kişisel
verileri aldığımızda, bu verileri mümkün olan en kısa sürede imha
edecek veya kimliğini kimliksizlikleştireceğiz (eğer bunu yapmak
yasal ve makul ise).

11. Verilerinize erişmek ve onları düzeltmek

Aşağıdaki iletişim verilerini kullanarak bizimle iletişime geçmekle tuttuğumuz sizinle ilgili kişisel verilere ulaşabilirsiniz.

Bazen size tüm kişisel verilerinize erişim hakka sağlayamayabiliriz ve böyle bir durum oluşursa size nedenini açıklayan yazılı bir bildirimde bulunacağız. Kişisel verilerinizi talep ettiğinizde kimliğinizi de doğrulamamız gerekebilir.

Kişisel verilerinizi doğrulama hizmetlerini gerçekleştirmek için topladığımız yerde saklamadığımızı ve bu tür hizmetlerin tamamlanmış olabileceğini not ediyoruz.

Hakkınızda tuttuğumuz herhangi bir kişisel verinin hatalı, güncelliğini yitirmiş, yanlış veya eksik olduğunu düşünüyorsanız, lütfen derhal bizimle iletişime geçin ve düzeltilmesini sağlamak için makul adımları atacağız.

12. Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) Gizliliği

Kişisel Verilerin GDPR Kapsamında İşlenmesi için Yasal Dayanak

Kişisel verileri aşağıdaki koşullar altında işleyebiliriz:

  • Rıza: kişisel verilerinizin bir veya daha fazla özel amaç için işlenmesine izin verdiniz.
  • Bir sözleşmenin yerine getirilmesi: Kişisel verilerin sağlanması, sizinle yapılan bir sözleşmenin ve/veya bundan doğan sözleşme öncesi yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gereklidir.
  • Yasal yükümlülükler: Kişisel verilerin işlenmesi, tabi olduğumuz yasal bir yükümlülüğe uymak için gereklidir.
  • Hayati menfaatler: hayati menfaatlerinizi veya başka bir gerçek kişiyi korumak için kişisel verilerin işlenmesi gereklidir.
  • Kamu menfaatleri: Kişisel verilerin işlenmesi, kamu menfaatine veya bize verilen resmi yetkinin kullanılmasıyla gerçekleştirilen bir görevle ilgilidir.
  • Meşru menfaatler: Kişisel verilerin işlenmesi, tarafımızca izlenen meşru menfaatler için gereklidir.

Her durumda, işleme için geçerli olan belirli yasal temeli ve özellikle kişisel verilerin sağlanmasının yasal veya sözleşmeye dayalı bir gereklilik mi yoksa bir sözleşmeye dahil olmak için gerekli bir gereklilik mi olduğunu açıklığa kavuşturmaktan memnuniyet duyarız.

GDPR kapsamındaki Haklarınız

Kişisel verilerinizin gizliliğine saygı göstermeyi ve haklarınızı kullanabilmenizi garanti etmeyi taahhüt ederiz.

Bu Gizlilik Politikası kapsamında ve AB içindeyseniz yasalar gereği aşağıda belirtilen haklara sahipsiniz:

  • Kişisel verilerinize erişmeyi talep etmek. Sahip olduğumuz sizinle ilişkili verilere erişim, ayrıca bu verileri güncelleme veya silme hakkı. Mümkün olduğunda, kişisel verilerinize doğrudan hesap ayarları bölümünüzden erişebilir, bunları güncelleyebilir veya silinmesini talep edebilirsiniz. Bu eylemleri kendi başınıza gerçekleştiremiyorsanız, lütfen size yardımcı olabilmemiz için bizimle iletişime geçiniz. Bu eylemler aynı zamanda hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin bir kopyasını elde etmenizi de kapsar.
  • Hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin düzeltilmesini talep etmek. Hakkınızda tuttuğumuz eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.
  • Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etmek. Bu hak, verileri işlememiz için yasal dayanak olarak meşru bir menfaatimiz söz konusu olduğunda ve özel durumunuzla ilgili, kişisel verilerinizi bu gerekçeyle işlememize itiraz etmenizi sağlayan bir faktör var olduğunda geçerlidir. Ayrıca, kişisel verilerinizi doğrudan pazarlama amacıyla işlediğimiz yerlerde de buna itiraz etme hakkına sahipsiniz.
  • Kişisel verilerinizin silinmesini talep etmek. Kişisel verileri işlemeye devam etmemiz için geçerli bir neden olmadığında bizden kişisel verilerinizi silmemizi veya kaldırmamızı isteme hakkına sahipsiniz.
  • Kişisel verilerinizin aktarılmasını talep etmek. Kişisel verilerinizi size veya seçtiğiniz bir üçüncü tarafa yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan, makine tarafından okunabilir bir formatta sağlayacağız. Lütfen bu hakkın yalnızca kullanmamız için bize başlangıçta izin verdiğiniz otomatik veriler veya sizinle bir sözleşme yapmak için kullandığımız veriler için geçerli olduğunu unutmayın.
  • Onayınızı geri çekmek. Kişisel verilerinizi kullanma izninizi geri çekme hakkına sahipsiniz. Onayınızı geri çekerseniz, size hizmetin bazı belirli işlevlerine erişim sağlayamayabiliriz.

GDPR Veri Koruma Haklarınızın Kullanımı

Bizimle iletişime geçerek erişim, düzeltme, iptal ve itiraz haklarınızı kullanabilirsiniz. Bu tür taleplere yanıt vermeden önce kimliğinizi doğrulamanızı isteyebileceğimizi lütfen unutmayınız. Bir talepte bulunursanız, size en kısa sürede yanıt vermek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Kişisel verilerinizi toplamamıza ve kullanmamıza dair bir Veri Koruma Otoritesine şikayette bulunma hakkına sahipsiniz. Daha fazla veri için, Avrupa Ekonomik Alanı'nda (AEA) bulunuyorsanız, lütfen AEA'daki yerel veri koruma otoritenizle iletişime geçiniz.

13. Facebook Hayran Sayfası

Facebook Hayran Sayfası için Veri Denetleyicisi

Şirket, Hizmeti kullanırken toplanan Kişisel Verilerinizin Veri Denetleyicisi rolünü üstlenir. Facebook Hayran Sayfasının operatörü olarak Şirket ve Facebook sosyal ağ operatörü Ortak Kontrolörlerdir.

Şirket, Facebook ile diğer şeylerin yanı sıra Facebook Hayran Sayfasının kullanım şartlarını tanımlayan anlaşmalar yapmıştır. Bu şartlar çoğunlukla Facebook Hizmet Şartları'na dayanmaktadır: https://www.facebook.com/terms.php

Facebook'un Kişisel verileri nasıl yönettiğine dair daha fazla bilgi için Facebook Gizlilik Politikasını https://www.facebook.com/policy.php inceleyin veya Facebook ile çevrimiçi vasıtalar veya posta yoluyla iletişime geçin: Facebook, Inc. ATTN, Gizlilik Çalışmaları, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, Amerika Birleşik Devletleri.

Facebook Insights

Kullanıcılarımız hakkında anonim istatistiksel veriler elde etmek için Facebook Hayran Sayfasının işleyişiyle bağlantılı olarak ve GDPR temelinde Facebook Insights işlevini kullanıyoruz.

Facebook bu amaçla Facebook Hayran Sayfamızı ziyaret eden kullanıcının cihazına bir Çerez yerleştirir. Her Çerez, benzersiz bir tanımlama kodu içerir. Bu kod iki yıl boyunca aktif kalır ve bu sürenin bitiminden önce silinir.

Facebook, Çerezde depolanan bilgileri, özellikle de kullanıcı Facebook hizmetlerini, yani Facebook Hayran Sayfasının diğer üyeleri tarafından sağlanan hizmetler ve Facebook hizmetlerini kullanan diğer şirketler tarafından sağlanan hizmetleri ziyaret ettiğinde alır, kaydeder ve işler.

Facebook'un gizlilik uygulamaları hakkında daha fazla bilgi için Facebook Gizlilik Politikasını buradan ziyaret edebilirsiniz: https://www.facebook.com/full_data_use_policy

14. CCPA Gizliliği

CCPA Kapsamındaki Haklarınız

Bu Gizlilik Politikası uyarınca ve yasal olarak Kaliforniya'da ikamet ediyorsanız, aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Bilgilendirilme hakkı. Hangi Kişisel Veri kategorilerinin toplandığı ve Kişisel Verilerin hangi amaçlarla kullanıldığına dair uygun şekilde bilgilendirilmelisiniz.
  • Erişim hakkı / talep etme hakkı. CCPA, Şirket veya iştirakleri tarafından son 12 ay içinde toplanan Kişisel Verilerinizin doğrudan pazarlama amaçları doğrultusunda bir üçüncü tarafa ifşa edilmesine ilişkin bilgileri Şirketten talep etmenize ve almanıza izin verir.
  • Kişisel Verilerin satışına onay vermeme hakkı. Şirketten Kişisel Verilerinizi üçüncü taraflara satmamasını isteme hakkına sahipsiniz. "Kişisel Bilgilerimi Satma" bölümümüzü veya web sayfamızı ziyaret ederek böyle bir talep gönderebilirsiniz.
  • Kişisel Verileriniz hakkında bilgi sahibi olma hakkı. Aşağıdakilerin açıklanmasıyla ilgili olarak Şirketten bilgi talep etme ve alma hakkına sahipsiniz:

    • Toplanan Kişisel Verilerin kategorileri
    • Kişisel Verilerin toplandığı kaynaklar
    • Kişisel Verilerin toplanmasının veya satılmasının iş yönümlü veya ticari amaçları
    • Kişisel Verileri paylaştığımız üçüncü şahısların kategorileri
    • Hakkınızda topladığımız Kişisel Verilerin belirli kısımları
  • Kişisel Verileri silme hakkı. Son 12 ay içinde toplanan Kişisel Verilerinizin silinmesini talep etme hakkına da sahipsiniz.
  • Ayrımcılığa maruz kalmama hakkı. Aşağıdakiler dahil olmak üzere, Tüketici hakklarınızın herhangi birini kullanmak bağlamında ayrımcılığa uğramama hakkına sahipsiniz:

    • Size mal veya hizmet verilmesinin reddi
    • İndirimler veya diğer avantajların kullanılması veya cezaların uygulanması dahil olmak üzere, mal veya hizmetler için sizden farklı fiyatların veya oranların talep edilmesi
    • Size farklı bir düzeyde veya kalitede mal veya hizmetlerin sunulması
    • Size mallar veya hizmetler için farklı bir fiyat veya oran ya da farklı bir mal veya hizmet düzeyi veya kalitesi alacağınızın söylenmesi

CCPA Veri Koruma Haklarınızın Kullanımı

Kaliforniya'da ikamet ediyorsanız, CCPA kapsamındaki haklarınızdan herhangi birini kullanmak için bize e-posta gönderebilir, bizi arayabilir veya "Kişisel Bilgilerimi Satma" bölümünü veya web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Şirket, doğrulanabilir talebinizi aldıktan sonra 45 gün içinde gerekli bilgileri ücretsiz olarak açıklayacak ve teslim edecektir. Gerekli bilgileri sağlama süresi, makul ölçüde gerekli olduğu durumlarda önceden bildirimde bulunarak 45 gün daha uzatılabilir.

Kişisel Bilgilerimi Satma

Kişisel bilgileri satmıyoruz. Lakin, ortak olduğumuz Hizmet Sağlayıcıları (örneğin, reklam ortaklarımız), Hizmette CCPA yasası tarafından tanımlanmış kişisel bilgileri "satan" teknolojiler kullanabilir.

Kişisel bilgilerinizin ilgi alanına dayalı reklamcılık amacıyla kullanımından ve CCPA yasasında tanımlanan potansiyel satışlardan rızanızı çekmek isterseniz, aşağıdaki talimatları izleyerek bunu yapabilirsiniz.

Lütfen herhangi bir vazgeçme işleminin kullandığınız tarayıcıya özgü olduğunu unutmayınız. Kullandığınız her tarayıcıyı ayrı ayrılıkta devre dışı bırakmanız gerekebilir.

Web sitesi

Hizmette sunulan talimatlarımızı takip ederek Servis Sağlayıcılarımız tarafından sunulduğu şekliyle kişiselleştirilmiş reklamları almayı devre dışı bırakabilirsiniz:

"Çerez Onayı" bildirim başlığımızdan

Veya "CCPA Kapsamı Dışında Kalma" bildirim başlığımızdan

Veya "Kişisel Bilgilerimi Satma" bildirim başlığımızdan

Veya "Kişisel Bilgilerimi Satma" bağlantımızdan

Devre dışı bırakma, bilgisayarınıza, devre dışı bırakmak için kullandığınız tarayıcıya özgü bir tanımlama bilgisi yerleştirir. Tarayıcıları değiştirirseniz veya tarayıcınız tarafından kaydedilen tanımlama bilgilerini silerseniz, tekrardan devre dışı bırakmanız gerekecektir.

Mobil Cihazlar

Mobil cihazınız, size ilgi alanlarınıza uygun reklamlar sunmak için kullandığınız uygulamalarla ilgili bilgilerin kullanımından vazgeçme imkanı verebilir:

  • Android cihazlarda "İlgi Alanına Dayalı Reklamları Devre Dışı Bırak" veya "Reklam Kişiselleştirilmesini Devre Dışı Bırak"
  • İOS cihazlarda "Reklam Takibini Sınırla"

Ayrıca, mobil cihazınızdaki tercihleri değiştirerek, mobil cihazınızdan konum bilgilerinin toplanmasını durdurabilirsiniz.

15. California Çevrimiçi Gizlilik Koruma Yasası (CalOPPA) tarafından Gerektiği Biçimde "Takip Etme" Politikası

Hizmetimiz Takip Etme sinyallerine yanıt vermiyor.

Ancak, bazı üçüncü taraf web siteleri, tarama etkinliklerinizi takip eder. Bu tür web sitelerini ziyaret ediyorsanız, web tarayıcınızda sizi takip etmesini istemediğiniz web sitelerini bilgilendirmek için tercihlerinizi ayarlayabilirsiniz. Web tarayıcınızın tercihler veya ayarlar sayfasını ziyaret ederek Takip Etme seçeneğini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

16. Çocukların Gizliliği

Hizmetimiz 13 yaşın altındaki hiç kimseye hitap etmemektedir. 13 yaşın altındaki hiç kimseden kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri bilerek toplamıyoruz. Bir ebeveyn veya veli iseniz ve çocuğunuzun Bize Kişisel Verilerini sağladığını öğrenirseniz, lütfen Bize Ulaşın. 13 yaşın altındaki herhangi bir bireyden ebeveyn izni olmadan Kişisel Verilerini topladığımızın farkına varırsak, bu bilgileri sunucularımızdan kaldırmak için gerekli adımları atacağız.

Ayrıca, 13 ile 18 yaş arasındaki Kullanıcıların bazı bilgilerini nasıl topladığımızı, kullandığımızı ve sakladığımızı da sınırlayabiliriz. Bu, bazı durumlarda Hizmetin belirli işlevlerini bu yaş aralığındaki kullanıcılara sağlayamayacağımız anlamına gelir.

Bilgilerinizi işlemek için yasal dayanak olarak rızanızı almamız gerekirse ve ülkeniz bir ebeveynin de rızasının alınmasını gerektiriyorsa, bu bilgileri toplamadan ve kullanmadan önce ebeveyninizin iznini isteyebiliriz.

17. Web sitemizin ve çerezlerimizin kullanımı

Doğrulama hizmetlerimizi kullandığınızda, bilgisayarınızdan (veya başka bir cihazdan) ve/veya web tarayıcınızdan belirli verileri otomatik olarak alır ve kaydederiz.

Bu, hizmetlerin entegre edildiği üçüncü taraf web sitesi veya uygulaması, hizmetleri kullandığınız tarih ve saat, IP adresiniz ve alan adınız, yazılım ve donanım özellikleriniz (işletim sistemi, cihaz modeli ve karma hale getirilmiş cihaz parmak izi verileri dahil) ve genel coğrafi konumunuz (ör. şehriniz, eyaletiniz veya metropol bölgeniz) gibi verileri içerebilir.

Bu tür verileri elde etmek için, bilgisayarınızı tanıyan ve çevrimiçi etkinliği hakkında veri toplayan web günlükleri veya uygulamaları kullanabiliriz.

Çerezler nedir? Çerezler, web tarayıcınız tarafından bilgisayarınızda veya diğer cihazınızda saklanan küçük dosyalardır.

Tanımlama bilgisi, hizmetlerimizi daha önce kullanıp kullanmadığınızı anlamamıza olanak tanır ve kullanıcı tercihlerini ve diğer verileri depolayabilir.

Çerezler nasıl kullanılıyor? Örneğin, çerezler mevcut oturumunuz sırasında ve zaman içinde hizmetlerimizi kullanımınız, bilgisayarınızın veya diğer cihazınızın işletim sistemi ve tarayıcı türü, İnternet servis sağlayıcınız, alan adınız ve IP adresiniz ve genel coğrafi konumunuz hakkında verileri toplamak için kullanılabilir.

Çerezlerden nasıl kaçınabilirsiniz? Bilgisayarınızda veya cihazınızda çerezlerin varlığı konusunda endişeleriniz varsa, tarayıcınızı tüm çerezleri reddedecek veya bir çerez oluşturulduğunda bunu kabul edip etmeyeceğinize karar vermenizi sağlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Ayrıca, çerezleri bilgisayarınızdan silme seçeneğine de sahipsiniz.

Bununla birlikte, çerezleri engellemeyi veya silmeyi seçerseniz, hizmetlerimizin bazı özellikleri düzgün çalışmayabilir.

18. Bağlantılar

Web sitemiz veya uygulamalarımız, üçüncü şahıslar tarafından işletilen web sitelerine bağlantılar içerebilir. Bu bağlantılar kolaylık sağlamak için sağlanmıştır ve güncel olmayabilir veya bakımları zamanında yapılmayabilir.

Aksi açıkça belirtilmedikçe, bağlantılı web sitelerinin gizlilik uygulamalarından veya bu sitelerdeki herhangi bir içerikten sorumlu değiliz ve bağlantılı web siteleri üzerinde hiçbir kontrolümüz veya hakkımız yoktur.

Söz konusu diğer web siteleri için geçerli olan gizlilik politikaları, Gizlilik Politikamızdan önemli ölçüde farklı olabilir, bu nedenle bireylerin bu web sitelerini kullanmadan önce gizlilik politikalarını okumalarını şiddetle öneriyoruz.

19. Şikayette bulunmak

Gizlilik ve/veya geçerli veri koruma yasalarını ihlal ettiğimizi düşünüyorsanız veya kişisel verilerinizi işleme şeklimiz hakkında bir şikayette bulunmak istiyorsanız, aşağıda belirtilen bilgileri kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Lütfen adınızı, e-posta adresinizi ve/veya telefon numaranızı ekleyin ve şikayetinizi açık bir şekilde açıklayın.

Şikayetinizi kabul edecek ve makul bir süre içinde şikayetinize yanıt vereceğiz.

Şikayeti tatmin edici bir şekilde çözemediğimizi düşünüyorsanız, size atabileceğiniz diğer adımlar hakkında veri sağlayacağız, ki bunlardan biri Avustralya Veri Sorumlusu Ofisine şikayette bulunmaktır.

20. Bize ulaşın

Gizlilik Politikamız veya uygulamalarımız hakkında daha fazla veri edinmek veya kişisel verilerinize erişmek veya bunları düzeltmek veya bir şikayette bulunmak için lütfen aşağıda belirtilen bilgileri kullanarak bizimle iletişime geçiniz:

Gizlilik Görevlisi e-posta: privacy@ocrlabs.com

Effective Date: 16 April 2021

See our tech in action. Request a demo or trial now

See how OCR Labs can make your remote onboarding faster, smarter, safer and more certain.